مجموعه یَدآرت

شیرینی خرمایی گردویی، بمب انرژی

امروز با یه شیرینی خوشمزه، مقوی و سالم به نام کلوچه خرمایی در خدمتتونم که حتما تا حالا خوردین، اما درست کردنش واقعا لذت بخشه… من که امروز حسابی ذوق زده شدم، البته قبلا کلوچه خرمایی درست کرده بودم، اما این بار چون همزمان عکاسی هم میکردم لذت بیشتری بردم. 🙂 این موادی که میگم حدود ۳۰ تا ۳۵ شیرینی خرمایی گردویی متوسط میشه.

مواد خمیر :

  • آرد                          ۳ لیوان
  • خمیر مایه                 ۳ ق چ
  • تخم مرغ                  ۱ عدد
  • شیر                        ۱ لیوان
  • روغن                      ۶ ق غ
  • نمک                       ۱ ق چ
  • شکر                       ۴ ق چ

مواد میانی :

  • خرمای بدون هسته    ۱۵۰ گرم
  • گردو                        ۷ تا ۸ عدد
  • پودر زیره                   ۱/۲ ق چ
  • هل                         ۱/۲ ق چ
  • گلاب                       ۳ ق غ

طرز تهیه :

خمیر مایه، شیر ولرم و ۱ قاشق چای خوری شکر رو داخل کاسه ای بریزین و مخلوط کنین. سپس ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل کنه (کف کنه). تخم مرغ و باقیمانده شکر و نمک و روغن رو در کاسه دیگری مخلوط کنین تا یکدست شه. حالا آرد و خمیر مایه عمل کرده رو به بقیه مواد اضافه میکنیم. برای این قسمت زور بازوتون رو نشون بدین و خمیر رو خوب ورز بدین تا کامل مخلوط بشه. 😉 روی خمیر رو با نایلون فریزر بپوشونین و در جای نسبتا گرم و تاریک به مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه قرار بدین. (بستگی به گرمای هوا داره)

تو این فاصله مواد میانی رو درست میکنیم: خرما ها رو توی غذاساز بریزین و یا خوب بکوبین تا خمیری بشه، هل، زیره و گلاب رو اضافه کنید. گردو ها رو هم نیم کوب کنید و به مخلوط اضافه کنید. حالا خمیر ور اومده رو با وردنه به قطر نیم سانت باز کنین و با کاتر گرد به قطر ۶ تا ۷ سانت برش بدین. کمی از مواد رو توی خمیر بذارین و خمیر رو از اطراف روی مواد بیارین تا روی مواد کامل پوشیده بشه. بعد زیر و روش کنین تا پشت کار قرار بگیره.

به قسمت باحال کار رسیدیم. با یه قیچی اطراف کلوچه رو چندتا برش بدین تا شبیه گل بشه. و در پایان روشو با قلمو کمی تخم مرغ بزنین تا خوشگل و طلایی بشه و در سینی فر بچینید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر برای مدت حدود ۱۰ دقیقه بپزید. وقتی زیرش کمی طلایی شد باید گریل رو روشن کنین تا روش هم طلایی و خوشرنگ بشه.

کلوچه های خرمایی قبل از ورود به فر

چند نکته :

  • اگه با طعم زیره مشکل دارین اصلا حذفش نکنید چون مقدار زیره کمه و فقط یه عطر سنتی خاص بهش میده، به من اعتماد کنین.  😉 
  • برش های روی شیرینی رو خیلی عمیق نزنین چون بعد از پخت ممکنه بخاطر پف، شکل گل کمی متلاشی بشه. همون یک سانت باشه کافیه.
  • میتونید روش رو با کنجد یا گردو تزیین کنید.

نوش جان…  🙂 


لحظه هاتون پر انرژی…وحیده

مجموعه ای از بهترین تجربه های هنری تقدیم به شما ?
YadArt.ir

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *