شله زرد مجلسی، به دو روش ساده و قالبی

در شبهای ماه رمضون دسرهای متنوع و خاص این ایام به منوی غذایی مون اضافه میشن که ازشون برای وعده های افطاری و همین طور پذیرایی بهتر از مهمان استفاده می کنیم و به گمان من شله زرد اولین انتخاب برای مهمونی هاست که باتوجه به طبع گرم موادش برای مقابله با طبع سرد روزه بسیار مناسبه. همین طور شیر برنج که اگر مایل به درست کردنش هستید میتونید آموزش شیر برنج، دسر سنتی رو دنبال کنید. البته شله زرد در ایام مناسبتی محرم و شهادت ها هم بسیار پرطرفداره و به صورت نذری در حجم زیاد درست میشه.

معمولا شله زرد رو داخل ظرف سرو میکنیم اما می تونیم یه حرکت دلبر کننده روش پیاده کنیم که قطعا مایه مباهات مهموناتون میشه. امروز علاوه بر پخت شله زرد ساده، اون حرکت خوشگله رو هم آموزش میدم بهتون. 😉 

مواد لازم برای 5 نفر :

  • برنج                      2 پیمانه
  • شکر                      4 پیمانه
  • آب                        8 پیمانه
  • کره                        200 گرم
  • زعفران دم کرده
  • گلاب
  • پودر هل
  • خلال بادام
  • خلال پسته
  • پودر ژلاتین

برنج رو از شب قبل بزارید خیس بمونه این کار باعث بهتر شدن و البته سرعت کارتون میشه. ابتدا برنج رو با همون مقدار آبمون میزاریم بپزه و وقتی نیم پز شد کره رو بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم کامل پخته بشه و آبش کم بشه خیلی خیلی کم و تو این مرحله شکر رو اضافه میکنیم.

نکته : قبل از اضافه شدن شکر حتما باید آب برنجمون کم کم شده باشه چون شکرو که اضافه کنیم خودش آب میندازه.

بعد ازین اجازه میدیم خوب جوش بخوره شکر باز شه و آبش هم تموم بشه و برنجمون پختش کامل شده باشه و قوام بیاد اصطلاحا، درنهایت زعفران دم کرده و گلاب و پودر هل و خلال بادام رو بهش اضافه میکنیم و 10 تا 15 ذقیقه بهش زمان میدیم تا یه کم جوش بخوره که هم عطر و بوی زعفران و گلاب و پودر هل رو بگیره و هم خلال های بادام کمی نرم بشن. 🙂 خب شله زرد ما آمادست. تصویر تزئین شدش رو هم در بالای پست مشاهده کردید.

شله زرد ساده

نکته دلبرانه :

اگر مایل به درست کردن شله زرد قالبی یا همون دلبر خودمون بودید قبل از هر کاری پودر ژلاتین رو تو آب جوش حل کنید و بعد از کامل شدن مراحل پخت شله زرد ژلاتین رو بهش اضافه میکنیم و داخل قالب مورد نظرمون میریزیم برای 3 تا 4 ساعت میزاریمش تو یخچال یا 1.5 ساعت توی فریزر تا خودش رو بگیره.

تجربه های من :

  • من به جای پودر هل از عرق هل استفاده کردم چون پودر هل بخاطر رنگ تیره ای که داره، توی بافت شله زرد مشخص میشه.
  • چون من هم ساده سرو کردم و هم قالبی، موادم رو نصف کردم و توی نصف موادم ژلاتین رو اضافه کردم.
  • سعی کنید همیشه برای هر نوع دسری که توش از ژلاتین استفاده میشه بعد از این که ژلاتین رو تو آب جوش حل کردید بزاریدش رو بخار کتری تا بن ماری شه این کار باعث بهتر حل شدن و شفاف شدنش میشه و دیگه درده درده نمیشه.
نمایی از شله زرد قالبی دلبر من

نماز و روزه هاتون قبول

الحمدلله علی کل حال.فرشته

مجموعه ای از بهترین تجربه های هنری تقدیم به شما ?
YadArt.ir

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام سریع در واتساپ
ارسال