مجموعه یَدآرت

زولبیا خونگی، طلای شیرین

چقدر لذت بخشه اگه زولبیای سر سفره افطار، کار خانم خونه باشه  🙂  پس فرصت درست کردن این شیرینی طلایی رو از دست ندید… درست کردن زولبیا ۲ تا مرحله داره : مایه زولبیا و شربت زولبیا. وقتی مایه زولبیا رو توی روغن سرخ کردیم باید بذاریم داخل شربت زولبیا تا طعم شیرین بگیره. مواد زیر برای تهیه ۲۵ تا ۳۰ عدد زولبیای متوسط  هست و زمان  لازم حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت خواهد بود.

مواد مایع زولبیا

  • نشاسته        ۲۰۰گرم
  • ماست          ۲۰۰گرم
  • آرد               ۳۰گرم (۲قاشق غذاخوری پر)
  • جوش شیرین  ۱/۴ قاشق چای خوری

مواد شربت زولبیا

  • شکر       ۲ لیوان (کم شیرین : ۱.۵ لیوان)
  • آب         ۱ لیوان
  • گلاب      ۱/۴ لیوان
  • زعفران    ۴ قاشق سوپ خوری
  • آبلیمو      ۲ قاشق سوپ خوری

طرز تهیه :

اول شربت زولبیا رو درست کنید. شکر و با آب و گلاب و آبلیمو بذارید روی حرارت تا شکر کامل باز بشه. زعفران دم کرده رو به مواد اضافه کنید. شروع به قل زدن که کرد شربت شما آمادست. خاموشش کنید.

حالا میریم سراغ مایه زولبیا. نشاسته و ماست رو اونقدر هم میزنیم تا تمام گلوله های نشاسته توی ماست باز بشن. اونوقت آرد و جوش شیرین رو بهش اضافه میکنیم و دوباره مرتب هم میزنیم. با اینکه علاقه ای به جوش شیرین ندارم اما وجودش برای این شیرینی طلایی بسیار لازمه چراکه زولبیاهارو ترد و پفکی میکنه. از سفت شدن موادتون نترسید. اگر خیلی دیدن سفته ۱ قاشق گلاب اضافه کنید. اگه خیلی شل بود کمی ارد اضافه کنید. حالا چون دوست داریم طلای شیرینمون ترد بشه، مایه رو میذاریم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بحال خودش باشه   🙂

و حالا یه تابه بزرگ انتخاب کنید و روغن فراوان توش بریزید تا داغ شه. اگه قیف دارین که هیچ اگه نه نگران نباشین کل موادتونو بریزین توی یه کیسه پلاستیکی. اگه نگران پاره شدنش هستین یه کیسه دیگه هم روش بکشید و موادو به یه سمت بیارین و انتهاش رو یه گره بزنید تا مواد فیکس بشه. بعضی ها حتی از ظرف سس خرسی هم استفاده میکنن 😉 نوک کیسه رو با قیچی باز کنید. خیلی سوراخ بزرگ نکنید. تستش کنید اگه کوچیک بود بعدا بزرگترش کنید.

از اینجا به بعد باید سرعت عمل ودقتتون رو بالا ببرید. کسانی که ویترای کار کردن بدونن که مرحله ریختن مایه زولبیا داخل روغن و فرم دهی به اون، بسیار شبیه کار با خمیر دورگیر ویترای هست 😆 یعنی اگه دستتون خطا بره دیگه رفته! شعله گاز متوسط به بالا باشه. روغن که داغ شد شروع کنید به ریختن مایع به صورت دایره دایره داخل هم. میبینید که خیلی سریع مواد شکل میگیرین و سرخ میشن. اجازه بدین دایره ها با هم تداخل کنن تا شکل های جذابی ایجاد بشه. زمان کمی لازمه تا دوطرف زولبیا سرخ شه. پس حواستون باشه و سریع زولبیا ها رو از روغن به ظرف شربت منتقل کنید.

مایه زولبیا در حال سرخ شدن – زولــبیا در شربت

دقت کنید شربت باید گرم باشه. خب ۳ تا ۵ دقیقه کافیه برای شیرین شدن. البته میتونید چند تا رو شیرین کنید و مزه اش رو تست کنید اگر کم شیرین بود فرصت بیشتری به زولبیاهای بعدی داخل ظرف شربت بدید. بهتره زولبیا ها رو توی یه صافی بچینید تا شیره اضافه ازش جدا بشه.

نتیجه نهایی کار – طلای شیرین

تجربه های من :

  • برای درست کردن زولبیا ترجیحا ۲ نفره کار کنید. اگه کمی تعلل کنید زولبیاهاتون ممکنه ناکار بشن 🙂 بنابراین بهتره یکی مایه داخل تابه بریزه و دیگری زولبیا ها رو به شربت و صافی منتقل کنه.
  • جوش شیرین فراموش نشه و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به مایه فرصت بدین در غیر اینصورت نتیجه دلخواه رو نخواهید گرفت.
  • خلاق باشید و طرحی نو دراندازید! من طرح زولبیای قلب رو امتحان کردم. خیلی جالب شد و بسیار لذت بردم.  🙂 

طرز تهیه این طلای شیرین با عشق تقدیم به شما


مجموعه ای از بهترین تجربه های هنری تقدیم به شما ?
YadArt.ir

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

4 دیدگاه در “زولبیا خونگی، طلای شیرین

سلام مینا جون شما از چه نوع ماستی استفاده کردین؟ ماست تازه محلی یا ماست صنعتی؟ اصلا فرق میکنه؟

سلام بله فرق میکنه ماستتون اگه خونگی باشه بهتره.چون ماست پاستوریزه ممکنه نشاسته داشته باشه و توی کیفیت زولبیا تاثیر میکنه. اما در عین حال اگه نبود ماست پاستوریزه هم میتونین استفاده کنین. نه خیلی شل و نه خیلی سفت.

من همیشه ترس داشتم از درست کردنش فکر میکردم خیلی کار پیچیده اییه ولی با این آموزش جامع وعالی شما مینا جون حتما درستش میکنم …خیلی عالیه ممنونم

من هم همین تصور و داشتم. البته خیلی ساده نیست ولی بسیار لذت بخشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *